En aquesta epilèpsia les crisis s’originen principalment com conseqüència d’estímuls visuals, principalment llums intermitents vermelles però s’ha demostrat que també algunes imatges fixes.
Afecta entre un 3 i 5 per cent de les persones amb aquesta condició. És més prevalent en els nens i adolescents entre 7 i 18 anys.
Les crisis es produeixen com conseqüència d’una estimulació de llum que produeix una reacció anormal del cervell a la informació visual que rep. Alguns elements que les poden provocar són la televisió, els videojocs, els monitors d’ordinadors, les llums fluorescents, les de discoteca i els patrons geomètrics.
Es va conèixer a rel d’un episodi dels dibuixos de Pokémon al Japó, al 1997, quan uns 700 nens van tenir crisis mentre veien la televisió.
És important distingir entre l’epilèpsia fotosensible pura, que passa quan es donen una sèrie de condicions molt concretes, i l’epilèpsia mioclònica juvenil, associada també a la fotosensibilitat però en la que el pacient pot tenir crisis sense estímuls visuals.
 
Si jo puc, tu també #epilep