L’estil de vida és un factor que s’ha de cuidar, independentment de si pateixes o no una malaltia. En el cas de les persones amb epilèpsia, hem de donar importància a dos hàbits, els quals poden fer la diferència entre una bona qualitat de vida i diverses afeccions lligades a la malaltia: Dormir (ja en vam parlar) i la dieta. Quines característiques ha de cobrir la seva alimentació? A més de tenir cura quins productes es consumeixen, és fonamental no saltar-se cap àpat. En aquest sentit, esmorzar, dinar o sopar a deshora, i de manera desequilibrada, afecta de gran manera als pacients amb aquesta malaltia.
Uns punts a tenir en compte:
  • L’alimentació ha de ser equilibrada i hem d’escollir sempre aliments poc o gens processats, o sigui, tots aquells aliments que podríem trobar en un mercat (Fruites senceres, verdures i hortalisses, llegums, ous, llavors com el sèsam, el lli, la xia…, fruits secs,…) evitant dietes sense fonament científic.
  • S’ha de baixar o evitar el consum d’alcohol, i l’aigua a ha de ser la beguda de primera elecció. Pel que fa als sucs de fruites, encara que siguin naturals, també s’hauria de disminuir el consum, ja que a l’eliminar la fibra, el sucre que és intrínsec de la pròpia fruita, passa a ser lliure i a la llarga pot causar algun problema pel que fa al metabolisme dels sucres i infusions. • No està contraindicat l’ús d’excitants com el te o el cafè. • S’ha de seguir un horari de menjars regular.
En pacients que tenen episodis greus i estan ingressats, va bé la dieta cetogènica (no la que està de moda de les celebrities). Fer aquest tipus de dietes és molt complicat, perquè no hi ha d’haver gens de hidrats de carboni i han d’estar supervisades pels metges i pels nutricionistes (no les feu sense supervisió, podria ser contraproduent)
Si jo puc, tu també #epilep