De tots és sabut que fer exercici físic és bo. I pels que tenim epilèpsia? També. L’epilèpsia és una malaltia que no incapacita per fer esport. Tant l’exercici físic com l’intel·lectual redueixen la possibilitat de patir una crisis, per això els epilèptics hem d’animar-nos per fer esport. Hi ha estudis que demostren el benefici de la pràctica regular en els pacients epilèptics.

Igual que hi ha diferents tipus de crisis epilèptiques, hi ha variacions entre un malalt i un altre, per això és convenient estudiar quin tipus d’exercici és adequat para cada persona. També s’hauria de consultar al metge per a que ens doni la seva opinió.

És important saber que si apareix una crisi mentre es realitza un esport, no és causa de l’activitat que està realitzant ja que les crisis apareixen sense cap motiu aparent.

Si prenem mesures adequades (per exemple no anar sols) podem fer diferents modalitats d’esport: running, gimnàstica, dansa, tennis, pàdel, bàsquet, hoquei, futbol i tennis de taula. Els experts també assenyalen que els esports aquàtics, com la natació, són considerats segurs si les crisis estan controlades i la persona està en tot moment acompanyada per algú que la supervisi de manera directa.

El director de l’Institut de Neurologia Buenos Aires, el neuròleg Alejandro Andersson, recomana l’exercici físic perquè comporta múltiples beneficis psicològics, disminuint l’estrès, millorant l’autoestima i la depressió. I a més a més pel fet que la pràctica esportiva té una dimensió social molt àmplia, ja que compta, entre les seves qualitats més constructives, la seva capacitat d’integració.

Si jo puc, tu també #epilep