Encara que beure de tant en tant una mica d’alcohol pot ser una experiència plaentera i ajuda en certs moments per socialitzar, si abusem no es bo per la salut. A més a més si tenim epilèpsia hem de tenir en compte les següents consideracions:

  1. Els fàrmacs antiepilèptics poden fer que siguem més sensibles i podem fer que els efectes de l’alcohol siguin més exagerats. Per tant poden emborratxar-se molt més ràpid. Depèn dels fàrmacs que es prenen pot ser que l’alcohol inhibeixi els seus efectes i es quedin desprotegits. Sempre consultar al neuròleg si podem consumir-ne o no.
  2. Si per poder consumir alcohol ens plantegem no prendre la medicació, s’ha de treure de cap. Això no ho podem fer de cap manera.
  3. Consumir una gran quantitat d’alcohol pot causar crisis degut al seu efecte neurotòxic.
  4. Ens altera les hores de son, que és un dels desencadenants més comuns per tenir crisis.
  5. En alguns fàrmacs pot potenciar un efecte sedant.

En resum hem de tenir en compte i ser prudents en la ingesta d’alcohol ja que pot fer que les crisis siguin més repetides. També que els efectes de les medicacions siguin alterats i els secundaris exagerats. Com que els efectes són més dolents que bons, moltes persones amb epilèpsia decideixen no beure.
De fet el que s’ha de fer és parlar amb el metge per veure si la medicació permet el consum o no d’alcohol, tot i que sabem que un gran consum és dolent per a tothom .

Si jo puc, tu també #epilep